18.9.12

Eiki

Jeg har omsider begått et strikkeplagg igjen. Sjalet Eiki ble påbegynt som festivalstrikketøy til Øyafestivalen, og har strengt tatt ligget ferdig og ublokket en stund.


Garnet er Tynn alpakka og lå i en skuff, og perlene fant jeg i et skap, og de passet perfekt sammen. De er ikke kjøpt samtidig, men sånne hyggelige oppdagelser er altså fordelen med å ha velfylte skuffer og skap. (Og det var ikke noe forsøk på å rettferdiggjøre hamster-genene mine. Jeg lever godt med dem.)


Kjapt og greit mønster, selv om det selvfølgelig tar litt tid å tre på perlene. De er dratt på maskene med heklekrok, noe jeg foretrekker fremfor å skulle tre alle sammen på garnet først og flytte rundt på dem mens man strikker.


Sjalet har jeg tenkt å forsøke å selge på høstmarkedet Salig blanding 13. oktober, og hvis jeg ikke får solgt det, passer det helt fint til vinterkåpa mi.

Og ellers?

Ellers ble det nesten en uke i stolen med heksebøker før jeg så smått kom i gang igjen. Men de siste par dagene har jeg avansert til sånn "funker noenlunde innenfor tomtegrensa så lenge jeg ikke løfter noe tungt"-form, så nå er den navnløse nyveven i gang og det ligger pil i bløt og jeg har til og med flettet en liten peddigkurv.

Caruso har funnet et kne og inntatt posisjon for kvelden.
Bildet er tatt for fem minutter siden, så jeg strekker meg over ham for å skrive ferdig. 

Det tar nok enda en god stund før jeg er i full fart igjen, men nå kjeder jeg meg ikke lenger, og da er jeg fornøyd. Det vanskelige nå er å holde igjen så jeg kommer meg skikkelig på beina, og ikke blir surrende rundt på dette nivået fram til jul eller så. Ikke så lett å sitte stille når jeg har så mye nytt og moro å leke med!

Mini Me er godt fornøyd med at det faktisk ikke står kasser under sjenken,
og har sovnet mens hun venter på noen å overfalle. 

Godt jeg faktisk klarer å strikke litt, og har enda et alpakkasjal på pinnene. I morgen starter jobben med å redde grønnsaker og blomster fra nattefrosten...

Fortsatt fin tirsdag til dere!

3 comments:

Vibekes lille ullne said...

Fristende flott sjal! Trenger definitivt ikke flere, men... Selge er spennende, og alltid en utfordring i forhold til prissetting.

Godt å høre at formen kommer seg og at kurset var så vellykket! Tror det er veldig bra med litt input. Her gikk formen fra bra til mindre bra for ca fire uker siden uten at jeg vet hvorfor. Det er hvertfall kjedelig.

Ha en fortsatt fin uke" :)

Helle said...

Igjen har du laget et fantastisk nydelig sjal. Hmm, jeg skjønner at jeg må legge bak meg mitt mislykkede forsøk på sjal og sette det på listen over kommende prosjekter igjen.

Mayen said...

Æ blir bare SÅ imponert av folk som kan strikke nydelige sjal med huller og mønster ;o) Og kattene r bare helt nydelige!!!