16.8.12

Utvidet jakke

Favorittarbeidsjakka min har vært for trang over baken nesten helt siden jeg kjøpte den, den gangen jeg var ung og trodde at jeg skulle veie godt under femti kilo i mange år fremover. Ganske kort tid etter begynte pila på vekta å peke oppover, og for å kunne bruke jakka, (som for øvrig passer veldig godt) klippet jeg en åpning i ryggen og felte inn en stripe stoff jeg likte og syntes ga det hele en sånn passe engelsk arbeidsjakkelook.Men forrige uke trengte jeg festivaljakke, og siden man tydeligvis ikke selger jakker i butikkene om sommeren lenger, fant jeg frem arbeidsjakka. Men nå hadde jeg slett ikke lyst på rutete innfelling i ryggen lenger. Så dermed ble det gamle stoffet ble sprettet ut, og nytt, sprekt og guuuult ble klippet til og sydd inn.


En søm langs hver kant holder folden noenlunde på plass.


Øverst ble det irriterende nok en rynke, men jeg prøvde to ganger og fikk det ikke bedre, så da ble det sånn.


Og jakka er fortsatt min mest praktiske favorittjakke. Med passe mange lommer og passe stor hette og fortsatt noenlunde vindtett og holder unna i hvert fall en liten regnskur. Og med såpass mye naturstoffer at jeg ikke svetter bort meg om sola skulle titte fram. Jeg leter fortsatt etter en ny en med like mange gode kvaliteter, men nå er det i hvert fall (enn så lenge) plass til rumpa i denne!

Og ellers?

Ellers rydder jeg litt, vasker litt klær, leser en del og sover litt innimellom. Litt hagearbeid og masseproduksjon av middagsmat har det også blitt. Og til og med litt strikking, mens jeg så Norges landslag i fotball få juling av eplekjekke grekere. Tror nesten jeg må vurdere å begynne å se på tv igjen, så jeg får strikket noen julegaver i høst.

Caruso kan sove på tvers...

Fly og overnatting er bestilt til flettekurs, og en ny dose pil ligger i vann og er kanskje klar til helga eller rett etterpå, litt avhengig av hvordan temperaturene blir fremover. Akkurat nå ser det jo slett ikke verst ut, selv om det har skyet over i kveld.

... Caruso kan sove på langs. Og bok er ingen hindring.

Og nå er det faktisk plass til å flette i kjelleren, om været skulle bli dårlig når pila er klar. Og om jeg ikke orker å flette, er det jo alltids noe som skal sorteres og ryddes inn i nye hyller, både i kjelleren og arbeidskroken og på kjøkkenet. Formen er på litt sånn ruslenivå fortsatt, men slettes ikke ille. Så da er jeg fornøyd!

God helg, uansett når den inntreffer hos deg! Her i huset er det allerede i dag, siden adjunkten har fredagsfri i år. Liker!

6 comments:

Synnøve Olava Gleditsch said...

jakken ble kjempefin og morsom med gult retro stoff! Pusene dine er kikkelig kosete, skulle ønske mine var på samme måten... :O)
Lykke til å flettekurs og god helg..., jeg må nok desverre jobbe i morgen også før jeg tar helgefri!

:O)

GNIST by Gitte Bettina Lauridsen said...

Synes jakka ble kjempefin! redesign på sitt beste. Har planer om noen jakke-utvidelser i høst jeg også. Kanskje på tide å få satt de ut i livet :-)
God helg!

Petronella said...

Jakken ble kjempetøff med det gule stoffet du felte inn - passe retro og knæsj for både festival og jobb. Viktig å ta vare på en god jakke :-)

Vegen til en ny garderobe... said...

Stilig jakke :O) Og stilig pus...
Veldig kjekt og kunne strikke når en ser tv, og jeg klarer det, men blir så grusomt sliten! Og julegaver... Flinke deg som tenker på det nå :O)

StickLena =KnitLena said...

Så snygg den nya varianten blev, men engelska rutorna är himla fina också...

Helle said...

Hadde såå lyst til å dra på Øya i år, men var altfor treig i avtrekkeren til å få ordnet noe som helst.

Å sy en splitt i jakken var jo ganske så smart, spesielt lurt når man da kan variere etter anledning og humør.