6.8.12

Fine ting å gjøre på bryllupsdagen

I dag er det to år siden vi ble mann og kone! Vi er ikke så opptatt av blomster og middag og sånt, og dessuten pleier vi å feire oss selv på nyttårsaften, siden vi ble kjærester 1.1.01 - på nachspiel etter nyttårsfest. Men vi liker å lage ting sammen, og det har vi gjort i dag. I morgen blir det konsert og hotell og så festival hele uka, så det blir litt "ordentlig" feiring også, selv om det var nokså tilfeldig at det ble rett etter bryllupsdagen.

Hagetralle

Jeg kom over det som så ut til å være verdens mest geniale hagetralle i Vi i villa i våres. Og siden da har jeg planlagt konvertering av snøskuffe til hagetralle, og lett etter deler. Skruer, muttere, hjul, skiver... Aksling manglet jeg lenge, helt til jeg fant en gardinstang med passende diameter på salg på Europris.

Ellevilde ville IKKE sitte på, takk. 

Og i dag har vi endelig skrudd den i hop. Egentlig hadde jeg tenkt å bruke en gammel sørlandsskuffe vi hadde, siden sørlandsskuffer bare passer til sørlandssnø, men konstruksjonen på den passet dårlig til konvertering, så jeg kjøpte en ny til 200 kroner på Byggmax. Den heter "Lillflingan" og er mye søtere enn det gamle droget vi hadde.


Vi festet akslingen på selve skuffa, for å få litt klaring når tralla vippes opp. Originalen er bare til å dra bortover plenen, så dette var lurere, syntes vi. Den er festet med doble spikerbånd på baksiden, og på forsiden er det forsterket med flate hylleoppheng, i håp om at det hele ikke bøyer seg og spretter av under tung last. Testen med fem murstein gikk i hvert fall greit, så da skal det nok tåle en del.


Jeg har store forhåpninger til denne - ikke må jeg løfte stein og jord oppi trillebåra, og ikke trenger jeg å løfte trillebåra sammen med lasset. Og den kan både dyttes og dras. Ikke plass til så mye av gangen, kanskje, men det er like greit, så varer kreftene lenger. Så nå satser jeg på hagevær i august!

Kjøkkenhylle

Endelig er kjelleren ryddet såpass at vi har en fungerende (om enn uferdig) verksteddel. Og da tok det ikke lange stunden før mannen hadde lagd ny hylle til kjøkkenet - den har vært planlagt i to år, omtrent, og var meget velkommen.


Det kommer en fortsettelse av den øverste hylla over kjøleskapet, og jeg har også tenkt å veve et forheng til å ha foran den øverste hylla. Der står det ting vi bruker sjelden, og det blir fort fettete med åpne hyller.


Hyllevangene er skråskjært i samme vinkel som de gamle overskapene med skyvedør.


Jeg hadde ambisiøse planer om alt som skulle få plass i de nye hyllene, men jammen ble de fort fulle, gitt... Men det ser mye bedre ut enn det gjorde før, så hvis vi bare får malt skuffene under blå, nå, og kanskje byttet benkeplata så den blir lik på resten av kjøkkenet, så blir det så bra, så.

Og ellers?

Ellers trodde jeg at jeg skulle vise frem ferdig festivalveske i dag, men stoffet henger fortsatt til tørk. Kanskje jeg rekker å sy den før vi drar i morgen, hvis jeg er riktig heldig. Det er mulig det må en del triksing til, siden vevinga ikke gikk helt etter planen...

Mikro har "mistet" en spissmus i arbeidskroken. Caruso og Mini me er på saken.

Formen er noenlunde, jeg har sydd om vindjakka min til festivalbruk, hotellrom til i morgen er booket, festivalpass skal etter sigende være fikset og jeg skal hente en ny dose histaminnedbrytende enzymer på posten i morra, så da er jeg så festivalklar som jeg kan bli. Gleder meg!

Caruso holdt ut lengst, og ble belønnet med fangst.
Og matmor bar pus og mus ut på verandaen i en sabla fart. 

Ha en fin uke - litt usikker på om det blir flere poster før helga :)

4 comments:

Sisselshverdag said...

Gratulerer med bryllupsdagen :D

Så flott skuffa ble, flinke dere er som fikser både det ene og det andre :D

Kose dere masse på festival, vi sees vel snart :D

BodilE said...

Gratulerer med bryllupsdagen :) Håper dere får fint vær og bra musikk på festival! Den skuffetralla så virkelig genial ut, tenk så mye lurere enn en trillebår når man skal jobbe i hagen!
Ha en flott uke!

StickLena =KnitLena said...

Vilken förvandling / förbättring av snöskoveln!
Hyllan i köket verkar arta sig till ytterligare en lyckad skapelse! Ni har rätt stil på köket också, mitt kök
har ljusblå skjutluckor och är från 1950-talet!

Helle said...

Gratulerer med vel overstått bryllupsdag.:) Det er deres dag, så da er det vel bare dere som skal mene noe om hvordan den feieres?

Skulle sååå gjerne vært på Øya i år. Fikk med meg altfor sent det gode programmet. Bjørk for å nevne noe. Åhh