1.6.12

Et strikkeplagg!

Aller først vil jeg bare beklage til alle dere som begynte å lese denne bloggen fordi dere trodde det var en strikkeblogg. Det er den nemlig ikke. Det har bare tilfeldigvis vært en strikkeblogg i omtrent ett og et halvt år fordi jeg har vært i for dårlig form til å gjøre noe annet - det var alltid meningen at det skulle være en hobby-, håndverks- og håndarbeidsblogg, mer som den har vært i det siste.

Men frykt ikke, strikkere! Nå drar jeg snart på ferie, og etterpå er det en reell mulighet for at sommeren må tilbringes i en god stol med strikketøy på fanget - forhåpentligvis i "pollenfriteltet".


Men i dag har jeg altså et ferdig strikkeplagg å vise frem. Det er et prosjekt av god, gammel årgang - påbegynt i juli i fjor mens jeg var på Sørlandet på ferie.


Mønsteret er av den veldig enkle sorten, gratis og fra Ullcentrum og heter Stickad linne i lin. Helt ok mønster - jeg har bare flyttet litt på innsvingingen i livet, tatt av litt på lengden her og der og heklet kjedemasker rundt åpningene i stedet for fastmasker.


Garnet ble også kjøpt på samme ferietur, i Kristiansand, og er Scarlet fra Permin, en blanding av lin og viskose og noe annet jeg ikke husker. Godt å strikke med, og blankt og fint etter vask. Spent på hvor mye det siger og krøller.


Alt i alt er jeg godt fornøyd med en lett sommertopp. Og når jeg ser på gjennomsnittstemperaturen i New York   i midten av juni, tenker jeg at jeg nok skal få brukt den også.

Og ellers?
En vev fører til en annen, har jeg skjønt, og jammen blir det ikke en til på meg. En ny en! En pappalagd en! Jeg har jo en far som er snekker, og som har lagd en del vever tidligere. Jeg tror kanskje han syntes at Laura så litt stusslig ut, så han har lett litt rundt i lageret sitt og funnet ut at han har nesten en ferdig vev liggende. Og med litt revidering av sidevangene skal den helt greit få plass her også! Og her snakker vi 80 cm vevbredde, kontramarsj og så mange skaft og trøer som jeg bare kan ønske meg, vevkrakk, lampe og all verdens finurligheter. Som gave! Til meg! Det er vel fine foreldre å ha!

Detalj av mammas vev - litt andre dimensjoner enn på Laura!

Nyveven kommer forhåpentligvis til høsten, så da er det klart at Laura bare blir boende her over sommeren. Men hun skal nok få jobbe for maten, altså. Jeg får se hvor mye jeg vil spandere på henne av utstyr, men nye skruer skal hun få, og en del utstyr kan bli med over til nyveven. Så hvis det er noen som har lyst på en gammel, men sjarmerende og enkel vev til høsten, er det bare å gi lyd!

Tjøtt Mikro.

I morgen er det planteloppemarked på Skedsmokorset. Det anbefales på det varmeste! Nå er det meldt opphold og allting, og plantelista inneholder noe for en hver smak, som vanlig. Litt om hva jeg kom  hjem med i fjor her, og liste over årets planter finner du her.

Men nå: Mat. Og så blir det kanskje en bitteliten testrenning på Laura etterpå?

Håper du får en fortreffelig helg!

5 comments:

Solrun said...

Liker toppen!

Heidi said...

Toppen ble fin den ;o)
Grattis med ny vev - blir spennende å følge vevprosjektene dine både på Laura og den ventende nyveven :o)

Dragen said...

Det må jeg si er pappaen sin det. Gratulerer sånn litt på forskudd :)
Håper du fangermye fint i morgen, gleder meg til å se.

GNIST said...

Kjempefin topp! Du må jo skrive om deg og det du gjør/opplever, så kan jo den som vil lese. Fint med varierte blogger synes jeg og du er jo allsidig :) God tur og håper du ikke blir syk.

Hilde said...

Hei! Flotte ting du lager:-).
Har kjøpt meg vev og har null kunnskap om det å sette opp en vev eller det å veve. Har du gått kurs eller har du lært av bøker? Evt. kurssted eller bøker du kan anbefale? (Bor på Romerike selv). Ønsker deg en fin ferie!