21.6.12

Det store eplet

Da er tre og et halvt døgn av New York-ferien allerede gått! Jeg hadde store planer om å skrive litt i går kveld, men da var det rett og slett for varmt for både meg og pcen, og det eneste fornuftige var å sette seg foran vifta med en kald hvitvin.

Men du verden så mye vi har rukket å se! Og du verden så mye det er å se! Også så mange garnbutikker! Jeg har så langt klart å lure inn fire stykker på veien, og håper å få inn et par-tre til i helga.

Freedom Tower skyter i været på Ground Zero

Dessverre glemmer jeg å ta bilder av dem. Først blir hodet helt tomt av ren overveldelse, og så begynner hjernen å jobbe, og da er tanken på fotografering borte, til fordel for planer om skjerfveving og sjalsstrikking.

Brodern og jeg utenfor Century 21 department store.

Seaport Yarn var første sted ut, bare fordi det var nærmest en klesbutikk vi skulle til. Butikken ligger ikke langt fra Ground Zero (der vi ikke har vært), og som mange andre butikker i denne veldig fulle byen, ligger den i andre etasje uten nevneverdig mye skilt på gata. En litt rotete og dyr butikk, men to hesper Cascade lace ble det.

Lion Brand Yarn - ser mer imponerende ut enn det er.

Etterpå stoppet vi på Lion Brand Yarn, mest for å se på en liten vev jeg har lyst på. Men den går ikke ned i kofferten, dessverre, og får ikke bli med hjem. Lion Brand er et garnmerke, så de selger sitt eget garn. Ikke helt min greie, så her ble det bare duppedingser. Men t-pins til 2,50 $ for pakka lar seg absolutt høre.

Butikkene som sto på lista på tirsdagen hadde jeg høyere forhåpninger til. Først var vi på rusletur i East Village, der brodern bor, og etter å ha kjøpt tegneserier Forbidden Planet og blitt overveldet av mengden bøker på Strand (18 miles!), endte vi hos Downtown Yarns. Og nå snakker vi. Bitteliten butikk, men når utvalget består av Madelinetosh, Malabrigo, Cascade, Jaggerspun, Koigu og en håndfull andre håndfargede garn, er det helt greit. 


Fangsten så langt. Hespene er, fra venstre, båndsilke, kamel, merino, kasjmir, silke/merino, alpakka og merino. Nederst til venstre er det silkemerino, og øverst er det to nøster yak/merino og en kone merino. 


Tirsdag kveld var det Empire State Building som sto på programmet, og jammen var det ikke en garnbutikk rett rundt hjørnet der også, gitt. Eller, det er faktisk to, men vi var litt sent ute til den ene. Så da ble det "bare" en tur til School Products


Utsikten fra 86. etasje, mot sør. 


Oppe i femte etasje, med air condition avslått, gikk jeg rundt i et hav av kasjmir, yak, merino, silke og kamel og forsøkte å bestemme meg. Nokså tilfeldig hva som ble med, men fornøyd er jeg i hvert fall. Det er et italiensk ektepar som driver butikken, og som også eier det ene garnmerket de har mye av. Resten av det de selger er italienske partivarer - luksusfibre til gode priser. Fargene var litt blassere enn jeg hadde trodd ut fra nettbutikken, men ellers var det fantastisk. 


"Nedsikt" fra Empire State Building


Empire State Building svarte også absolutt til forventningene. Fantastisk utsikt, imponerende bygning. Flotte art deco-detaljer, men de sto det veldig lite om i utstillingene - de var mest opptatt av hvor fort huset var bygd og hvem som hadde betalt for det...

Ivrig fotografering av detaljer i Empire State.

Gårsdagen gikk med til en tur på Times Square og oppover Broadway.

Fruen på Times Square.

Dessuten fant trommismannen himmelen på Steve Maxwell Vintage and Custom Drums.


I dag er det meldt 38 grader, så i dag er det båt- og badetur til Rocaway Park som står på programmet.

Formen har vært imponerende god så langt. Lassevis med antihistaminer og histaminnedbrytende enzymer har hjulpet godt, heldigvis, så jeg har kunnet spise og drikke nokså normalt. Varmen er unektelig slitsom, så det blir godt å komme ut til sjøen i dag.

En bunke til med bilder er å finne i albumet her, og det kommer jeg også til å oppdatere underveis, håper jeg. En del av dem er uredigerte mobilbilder, riktignok - jeg orker ikke sitte så mye med pcen på fanget i varmen.

Men nå roper stranda! Ha en fin dag, alle sammen - det skal jeg!

4 comments:

Quiltefia said...

Det ser ut som du har det strålende!! Masse fint garn!! AnneK:-)

Vibekes lille ullne said...

Så godt å høre at det går så bra! Veldig velfortjent. Litt av en garnfangst jeg er "bittelitt" misunnelig kjenner jeg. Kos dere videre, det ser helt fantastisk ut. :)

Solrun said...

Er litt misunnelig ja, ellers kom jeg nettopp hjem etter en tur hos dere, og kunne i hvert fall observere 4 katter, men Mikro dukket ikke opp på den lille tiden jeg var der. Kos dere videre! Lander dere på Gardermoen etter kl. 8 på tirsdag morgen? I så fall kan vi jo si hei :)

Helle said...

Takk for gode garntips. Vi rakk ikke innom så mange garnbutikker når vi var der, da vi hadde med oss 2 som absolutt ikke var interessert i garn. Dessuten prioriterte vi stoff-butikkene...

Har nå endelig bestemt "oss" for å reise tilbake neste år, og da blir det med en utvidet liste over garnbutikker...