10.3.12

De siste skal bli de første

De siste ukene har jeg strikket på fire forskjellige jakker til meg selv. Den røde Starsky-jakken hadde ettårsjubileum som prosjekt denne uka og er veteranen i feltet. En julerød alpakkajakke på pinne 3 ble påbegynt i et anfall av julestemning midt i november, Rockabilly soft i kittfarget Debbie Bliss Baby Cashmerino (fra lageret!) startet jeg på 23. februar og en ny versjon av Lodi, denne gangen i Abuelita tjukk merino, begynte jeg på 27. februar.

Gjett hvilken som ble først ferdig?

Gule knapper, kanskje?

Jupp. Den jeg begynte på sist. Ok, den mangler knapper, men jeg tviler sterkt på at de andre blir ferdige før jeg har funnet knapper til denne. Men hvorfor er det alltid sånn at det man begynner på sist, er morsomst å gjøre ferdig?

Og nei, jeg har fortsatt ikke kommet så langt i den
fotoboka at det gir nevneverdig utslag på bildekvaliteten.

Det skal sies at Lodi var det absolutt enkleste og raskeste av disse prosjektene, og det kan være en medvirkende årsak. I tillegg har alle de andre prosjektene støtt på mer eller mindre uventede utfordringer.

Mørk petrolblågrønnumuligåtabildeav-farge.

Garnet ble kjøpt inn over frokosten her rett over nyttår, i et øyeblikks overmot, for å bli god morgen-genseren fra Pickles. Jeg satte sporenstreks i gang, tuklet litt med mønsteret, valgte muligens en litt for liten størrelse og strikket genseren nesten ferdig før jeg innså at dette ble et plagg jeg aldri, aldri kom til å bruke grunnet den resulterende kroppsfasongen (tenk gravid ku). Ritsj-ratsj og tilbake til start.

Fasongen på jakka er lagd ved å gå ned en halv pinnestørrelse på midten.
Funket bedre denne gangen enn forrige.

Så da ble garnet Lodi i stedet. Jeg har strikket den før, i Drops Cotton Light, i en størrelse større. Det ser ut som en helt annen jakke. Men jeg likte mønsteret, og det gjør seg som en sånn "color blocking"-jakke som er så skrekkelig in om dagen, og jeg visste at den gikk fort å strikke.

Og det gjorde det denne gangen også. På pinne nr 6 og 5,5 tyter det ut jakke i et tempo man ikke trodde var mulig etter å ha strikket tre jakker på rad på pinne 3.

Ujevnt garn på tykke pinner = ganske rustikk overflate.

Men om den siste ble den første, har jeg ingen planer om at den første skal bli den siste. Starsky-blokking er på helgeprogrammet, så jeg kan få ferdig de tykke jakkene nå mens det er vårvær til å bruke dem! Og ermene på den kjedelige røde har blitt flere centimetere lengre bare i dag (jeg har lovet meg selv at jeg kan starte på en genser når de evinnelige ermene er ferdige. Da har jeg nemlig ingen strikke-rundt prosjekter igjen).

Og ellers?
Ellers tusler og går det, omtrent som det pleier. Sto over strikkekafé hos Projo i dag, og har tørket støv i stedet. Og hentet en bokpakke. Og puslet rundt litt.

Tror det er varmt nok. For ordens skyld: Han ruller ikke. Han sover.

Like greit, egentlig, så kanskje jeg kan så og prikle litt i kjelleren i morgen.

Tøysedamene har funnet en bar flekk å sloss på.

For nå er våren tilbake! I følge denne oversikten bør jeg kunne sette ut ruccola og reddiker i drivhuset allerede om et par uker, og det høres jo helt nydelig ut.

Hyggelig utsikt i senga.

Men nå er det kylling på gang, og den venter på selskap av ris og salat, og så er vi klare for en halv episode av Sherlock! Det er omtrent kvoten min for tv-titting, i hvert fall når det er spennende. Og jeg har allerede sett innspurten på både femmila og skiskytterstafetten i dag (med lyd på!), og det tærer jo litt på reservene. Men du verden, så moro det var!

Ha en fortsatt fin helg, folkens!

4 comments:

Vibekes lille ullne said...

Det var litt av et tempo på den siste og nydeligfin farge! Deilig med raske prosjekter på tykke pinner når resultatet blir så bra. Gule knapper blir spenstig og en smule dristig?

Så artig det høres ut med drivhus og snart utplanting. Spennende å følge med på. :)

Cathrines puslerier said...

Å så deilig å kunne ha fire nye jakker å se frem til :O) Min, fra i fjord, ligger fortsatt og prøver å få oppmerksomhet... Men det er så mye kjappere å sy :O) Og de to pusene var bare helt skjønne. Mine har også vært ute å herjet med tørre gresstuster i dag :O) Ha en nydelig søndag :O)

MayM said...

Jakka di ble kjempefin. :-) Savnet deg i dag ja men fornuftig med støvtørring også da .-)

Helle said...

Likte veldig godt fargen på jakken din. Tipper at den kler deg godt. Gule knapper hørtes både friskt og morsomt ut. Spesielt nå mot våren.

Det er alltdi det jeg begynner på sist som blir ferdig først. Sånn er det bare. Er nå litt skeptisk i forhold til at jeg har forstått at jeg må anskaffe meg et togstrikketøy, noe som betyr 2 strikketøy. Er da stygt redd for at jeg akkurat har påbegynt en UFO...