26.2.12

Ikke helt etter oppskriften

Så! Da har jeg endelig tatt bilder av Color Affection-sjalet mitt.


Veera Välimäki enda en gang, og dette sjalet falt jeg pladask for første gang jeg så det. Da var det bare tilgjengelig som kit (garn + mønster) fra The Plucky Knitter, og hun leker ikke luksusgarn, så det ble i overkant kostbart når en i tillegg må regne frakt og toll og tull. (Nå kan mønsteret kjøpes på Ravelry.)

Etter hvert ble det klart at mønsteret ville komme om et par måneder, men så lenge kunne jeg jo altså ikke vente, så jeg kjøpte garn og startet uten oppskrift, etter å ha kikket på bilder og telt og gjettet.


Garnene er tre forskjellige: Det lyse er Nymph Sock fra The Natural Dye Studio (70% British Blue Faced Leicester/20% Silk/10% Cashmere) og det turkise er Projo Merino Lace. Begge disse er kjøpt hos Projo. Det variegerte er Supersock Select fra Cherry Tree Hill, og jeg tror det er kjøpt hos nå nedlagte mergarn.no. 


Jeg strikket i vei uten oppskrift, og i starten så det veldig lovende ut. Men et stykke ut i den delen med tre farger skjønte jeg at sjalet mitt ble mindre enn originalen. Da hadde mønsteret også kommet ut, og jeg måtte selvfølgelig kjøpe det for å finne ut hva jeg hadde gjettet feil...
Det var ikke store feilen: I mønsteret er det en ekstra øking hver 4. pinne. Ellers hadde jeg til og med masketallet riktig. Og sjalet er da så definitivt stort nok.


Like fullt er jeg litt skuffet over sjalet, og jeg klarer ikke helt å sette fingeren på hvorfor. Kanskje var forventningene for høye?

Eller kanskje det bare er summen av småting som ikke er sånn heeeelt optimale - fargene passer ikke riktig så godt sammen som jeg hadde trodd, avfellingskanten er litt sjaskete, det lyse garnet blir ujevnt når det strikkes på tykke pinner og sjalet er for mønstrete til vinterkåpa mi. Det hadde jeg aldeles ikke tenkt på. Men det blir bedre til vårkåpa, og da kommer nok lysten til å bruke det også, tenker jeg. Mykt og stort og deilig er det, i hvert fall!

Men det kan godt hende jeg strikker et sjal til - etter oppskriften, neste gang, og ikke med variegert garn.

Stol i hus!
Jakten på Stolen har nådd en foreløpig ende. Og nå har jeg sittet i den siden i går ettermiddag og har ikke vondt noe sted, så jeg føler meg nokså trygg på at denne blir værende.

Caruso prøvde stolen først. Litt sånn munnskjenk?

Stolen er en sliten, sliten stressless i en ubestemmelig farge. - Den røde der, sa jeg til mannen i butikken. - Hvilken? Å, den brune, ja! sa mannen. Hjemme i lampelyset ser den nesten rosa ut... Kantene er slitt og møkkete, og den snurrer bare når ingen sitter i den. Men den kostet 40 kroner, og den gikk inn i bilen til mine glimrende venner, som ga meg stoljakt i bursdagsgave!

"Pynt"

Det viktigste er at den virker! Med litt ekstra styling, vel og merke. Og stylingen er altså av rent komfortmessige årsaker, og gjør virkelig ikke stolen til noen estetisk nytelse. Tror jeg må regne med å "legge til" litt ekstra uansett hvilken stol jeg kjøper - det er vel ikke så mange som ligger i stolen og strikker, kanskje.

En femmer på at de forrige eierne også hadde katt...

Neste sted er løstrekk med innebygde puter - fortrinnsvis i et ullstoff. Og kanskje samme trekk til puffen jeg fant på en annen butikk?

Og ellers?
Ellers satt den eggehistorien fra torsdag i lenger enn jeg likte, så det har vært riktig stille her.

Ekstra lag pels er kjekt når sola går bak en sky!

Men det har vært sol og veranda med kattene!

Caruso snuser mot været...

I dag har jeg hatt ute nøsteapparat og garnvinde, og gjort et lite innhugg i hespehaugen. Og rukket opp en genser jeg ikke ble fornøyd med fasongen på.

Ludde snuser på alle kvistene...

Og så har vi strikket og sett på skiflyging. Og når jeg at på til fikk en grundig tilfredsstillelse av loppemarkedabstinensene i går, ja, så har det blitt en riktig glimrende helg!

Og Mikro har funnet en bar flekk å rulle på.

Håper dere også har hatt en flott helg - lykke til med ny uke!

8 comments:

Helle said...

Syntes fargene i sjalet var knallfine, så her tror jeg det kanskje var dine forventninger..?

Kjenner til sånne godstoler/sofaer, som ikke er noen estetisk nytelse, men som bare er det aller beste å sitte i..

har det vel også sånn med et par gensere som burde fått slippe en sesong til, men som bare er altfor komfortable til å kasseres.

Fortsatt god søndag. :)

MayM said...

Synes sjalet ditt ser lekkert ut, men det kan jo hende det lønner seg å holde seg til en type garn til ett nytt sjal :-)

Dragen said...

Jeg er helt enig med Helle og MayM, sjalet er nydelig, selv jeg som ikke liker blå synes fargene var knallfine. :)

Jeg har en godstol som også er brukt anskaffet, slitt og stygg, men knallgod å sitte i, med litt ekstra polstring her og der. Jeg har kommet til at det som virkelig er godt å ha i nakken er en sånn oppblåsbar reisepute. Men jeg har bare fått tak i i dårlig kvalitet så jeg klarer å punktere dem. Men jeg vet de har en veldig god en (blå sist jeg sjekket :( Dessverre) på chlas olsen.
De er så skjekke for du kan blåse dem opp så de passer akkurat deg, og de glir ikke ned når du går fra stolen, de hanger bare fast på skuldrene ;)

Sisselshverdag said...

Synes sjalet ser helt kjempedeilig ut :D

Håper vi sees snart. Blir det knallvær onsdag så reiser jeg ikke på lunch på Jessheim men prioriterer å sitte i sola og drar på cafè på kvelden i stede :D

Klem så lenge :D

Quiltefia said...

Hei!! Sjalet ser flott ut!! Jeg har kjøpt oppskriften, men må gjøre ferdig noe annet først........ Ha en fin uke selv!! AnneK:-)

Vibekes lille ullne said...

Veldig fint! Jeg synes også fargene er kjempeflotte sammen. Sjalet ditt ble faktisk riktigere enn mitt, selv om jeg hadde oppskrift. Leste litt raskt og lagde short rows hele veien over til den andre siden. Droppet de doble økningene på seksjon tre og det var bra siden det ble større pga shortrowsene uansett. Synes det ble litt langt, er usikker på hvor praktisk det er i bruk. Stolen ser god ut, vel verdt sine kroner vil jeg tro. Ha en fin uke! :)

BodilE said...

På bildene ser fargene på sjalet veldig fine ut! Synes det er utrolig godt gjort å strikke det så tett opp til oppskriften! Hadde ikke visst hvor jeg skulle begynne en gang.
Stolen ser ut som den er kjempegod å sitte i, og til den prisen kan man ikke klage :)
Så nydelig mage Mikro har, ikke rart han/hun? liker å vise den fram! :)

StickLena =KnitLena said...

Mycket fint sjal, om den inte följer ett mönster 100%, strunt i det! Härliga kattbilder, tack!