13.2.11

Søndagsstatus

Jeg strikker hemmeligheter. Sånne skal-bli-gave-hemmeligheter, siden nesten alle jeg kjenner er født i februar, inkludert meg selv.

Det er fryktelig kjedelig å være så disiplinert og ikke begynne på noe nytt enda det er helg.
Liiiiten sniktitt på hemmelighet

Spesielt kjedelig er det å ikke begynne på en formstrikket lue jeg har inni hodet. Skulle gjerne hatt den utenpå snart, siden det er BIKKJEKALDT.

Og enda verre er det å ikke begynne på Taj Mahal av Kitman Figureroa, siden garnet og mønsteret ligger klart og jeg har sååååå lyst til å se hvordan det Júnik-garnet blir med de flettene. 

Og om jeg ikke kunne begynt på noe nytt, ville jeg i hvert fall skrekkelig gjerne strikke videre på February Lady Sweater i det deilige Cascade 220 Heathers-garnet, Dark and Stormy Cardigan eller Bobbie Gloves

Vannmelonfarget februardamejakke

Men nei, jeg strikker hemmeligheter. Selv om det betyr at jeg ikke har noe som helst ferdig å vise fram. 

Og så later jeg som om det er vår, siden sola skinner. Og ignorerer at det er under 20 kalde utenfor. 

Og siden det er "vår", har jeg begynt våroppryddingen i stuehagen. 

Et lite utvalg potteplanter.
Ikke at jeg har noen glassveranda eller hagestue eller noe sånt, altså, jeg har bare litt mange potteplanter. Om sommeren bor de ute, og dermed er det liksom en del av hagen som kommer inn i stua om høsten

Varmepumpe og sitrusplanter = dårlig kombo. Første år med varmepumpe, og jeg har aldri kastet så mange potteplanter. Men mange har klart seg overraskende godt, og trengte bare å stusses og pusses litt. Snart er det på tide å potte om en del av dem også! 

November?kaktus - muligens noe årstidsforvirret

I tillegg har jeg tatt den-dårlige-formen-tyren ved hornene, og slept inn en solseng i stua. Planen har lenge vært å lage en ordentlig dagseng, der jeg kan ligge og strikke og hvile samtidig. Problemet er at for å lage seng må man være i bedre form enn jeg er nå, og jeg blir ikke i bedre form før jeg klarer å hvile skikkelig. Derfor solseng, etter glimrende forslag fra min mor. Pent er det ikke, men det får bare være hvis det virker!


Dagens hjelper

"98 - 99 - 100... Den som ikke har gjemt seg nå, den må stå!"

Og sånn går no' dagan. I morgen er det tidlig til Jessheim for b12 og forhåpentligvis frisør. Juhu! Av med ragget! Kan aldri bli for kort! Og endelig har jeg funnet en frisør som skjønner hva jeg mener, og forstår hvordan ting må gjøres for kunder som klipper seg tre ganger i året eller så. 

Håpet for resten av uka er strikkekafé, veterinærtur (øremidd i flokken) og ekskursjon til Nordre Lindeberg gård for å se på saueraser med en venninne som skal få bæ! Så nå må jeg snart få fart på karder og håndtein! 

Og så håper jeg apoteket snart får tak i mer fordøyelsesenzymer, så jeg kan komme meg videre med diettesting og anti- og probiotika. Men de er restnotert hos leverandøren, så da spørs det...

Men alt i alt er formen på oppadgående (omsider) og uka ser lovende ut! 

4 comments:

Ulla-Bella said...

Har faktisk hatt en slik daybed selv, men det krever sin plass. Så mye flott du strikker på, blir spennende å se etterhver.

Vibekes lille grønne said...

Imponert over standhaftighet i strikkeprosjekthaugen og over plantebeholdningen. Jeg er ferdig med sjalet :) og prøver nå å være standhaftig med jakkestrikking igjen.

Smart med campingseng, det viktigste er at det fungerer.

Godt å høre at formen er på oppadstigende. Selv var jeg så idiotisk å ta en ørliten skitur lørdag, og det må jeg nok betale for en stund framover.

Ha en fin uke! :)

Åse H. Aa. said...

Så fine plantene dine ser ut! Jeg har dessverre ikke klart å holde liv i alle jeg fikk av deg i høst. Det har jo tatt lenger tid med vinterhagen enn planlagt, men de fleste er i live. Kaktusen blomstret nettopp. Ligner veldig på den du har bilde av, så den stammer kanskje fra den?
Ellers var det fint å høre at formen er oppadgående igjen! Måtte det bare vare, og håper solsenga fungerer!

Marit -Tusenfryd said...

Hemmeligheten din ser så spennende ut! Flott mønster og flott farge - jeg gleder meg til den ikke er noen hemmelighet lenger!
En stund siden jeg var her i bloggland nå og jeg leser at formen din ikke har vært så god i det siste (noe jeg kjenner godt til selv også), men nå håper jeg på bedre tider både for deg og meg:D)
Ideen med solseng i stua høres bra ut. Jeg tilbringer mye tid på sofaen, men det er ikke enkelt å strikke liggende i en sofa synes jeg. Men med solsenga kan man jo nesten ligge og nesten sitte - en super kombinasjon!