5.12.10

Raraste sokken

Jeg har store planer om å produsere enkle strikkesokker på finstrikkemaskinen, så kan jeg spare håndstrikkinga til de fancy sokkene med blondemøsnter og fletter og sånt.

Sokker på maskinen må strikkes flate og sys sammen. Det er i prinsippet to måter å gjøre det på:

1: legge opp til hele leggen, lage hæl på halvparten av maskene, forsette med hele foten og lage tå på motsatt halvpart av hælen. Maske fast tåa og sy opp den ene siden.

2: legge opp halve leggen, strikke ned til hælen, lage hæl på hele bredden, strikke under foten, strikke tå, strikke oppå foten og videre opp til toppen av leggen. Sy sammen begge sidene.

Jeg prøvde meg på siste versjon først, noenlunde etter denne oppskriften, med litt bistand fra et par bøker og en bruksanvisning. Og, skulle det vise seg, med litt for mange masker.

Første forsøk ble RART.


Alt for vid, men omtrent passe lang til meg. Hadde kanskje passet til en tiåring med gips?

For ikke å snakke om hvor snodig den ser ut før montering:


Men jeg lærte i hvert fall å lage kortrader, og at jeg pent må ta jobben med å snurre rundt hver snumaske. Så snart blir det flere forsøk!

Gromt garn i posten
Fra To Damer - levert så fort posten kan bære.

Regia Stretch, eller dvs. Sock 4 fra Hjertegarn, som har samme egenskaper.

Sokker med strikk i!
Dette var jeg litt skuffet over. Det var en feil på nettsiden, så jeg trodde garnet skulle være en del tynnere enn det faktisk var, noe jeg sendte dem en epost og gjorde dem oppmerksomme på. Fikk raskt svar og beklagelse, med tilbud om gratis retur og fri frakt på neste bestilling.

Jeg beholdt nå garnet, tror jeg skal kunne bruke det på maskinen likevel, selv om drømmen var syltynne ullsokker...

Et ordenlig tynt garn er Rheuma Thermal, med 36 masker pr. 10 cm. Dette skal testes til trøyer og tynne gensere, det er helt klart! Kjennes veldig behagelig ut. Mange tynne garn blir veldig nettingaktige, men dette ser ut til å fylle godt mellom maskene også på litt tykkere pinner.

Tynne, fine!

Tok også med noen nøster tynn alpakka fra DSA, tror det også skal være såpass tynt at jeg kan strikke det på maskinen.

Favorittfargen

Så da er det bare å fortsette!

Dagens hjelper
Er strengt tatt opptatt med helt andre ting enn å hjelpe til.
Ellers går livet sin skjeve gang.

Etter den siste b12-sprøyta følte jeg meg faktisk i overraskende god form, så det kan hende en ny resept er på sin plass.

Intet nytt på diettfronten - jeg bruker fortsatt mer tid enn jeg liker på å lage mat, og fortsatt hender det at maten sender meg rett til lalleland uten at jeg skjønner hva jeg har spist galt. Så vi fortsetter den uttestingen også!

Ha en fin søndag videre, og en god uke!

4 comments:

Vibekes lille grønne said...

Sokken så jo slett ikke ille ut, og øvelse gjør mester! Thermalullen anbefaler jeg på det varmeste. Jeg strikket en genser "Grapevine" med det garnet på pinne 3,5. Beste genseren jeg har! Bruker den rett på kroppen over ulltrøya og den er så lun, behagelig og god! Gled deg! :)

Ulla-Bella said...

Spennende med sokker strikket på maskin - du får det nok til slik du vil etterhvert.

Villblomsten said...

Strikke sokker på maskin - det viste jeg ikke gikk ann :-)

Krysser fingrene for at B-12 virker :-)

Marit -Tusenfryd said...

Du får det nok til!
Utrolig hva man kan strikke på maskin:)
B12 sprøyter har jeg også tatt en gang for lenge siden, men for meg var virkningen kortvarig. Men man tar i mot alle de gode dagene uansett:))
Håper du har god nytte av B12 på lengre sikt.