24.9.10

Rask feriegarderobe og nok en stabel tåkete bilder

Jeg lider av beslutningsvegring....
Noe som er svært usedvanlig til meg å være. Vanligvis har jeg bestemt meg og satt i gang før andre folk ville ha begynt å vurdere å stå opp om morran, men nå er det altså helt stopp.

Hodet er litt slitent, så det er mulig det er en medvirkende årsak, for jeg klarer altså ikke å ta en eneste beslutning i hele verden.

Skal blomstene inn eller holder det med fiberduk? (Halvparten er inne. Noe er pakket inn. Jeg skal pakke inn resten i morgen. Tror jeg.)

Burde jeg rekke å klippe meg før jeg drar, eller er det viktigere å sy den strandveska jeg har liggende halvferdig? (Det blir ikke noen av delene. Frisøren har ikke noe ledig, og jeg orker ikke sy mer.)

Skal jeg lese Harry Potter eller Wheel of Time på stranda i Agia Pelagia? (Tar med WoT-prequelen og de tre første HP. Og et par lydbøker.)

Hvilket strikketøy skal jeg begynne på og ta med? Bare sokker? Skulle jeg startet på en jakke? Hvilken? Den tynne brune? Den grå og brune? Begge trenger mønster fra bunnen og prøvelapper. Rekker jeg det? Og blir det ikke veldig mye garn å slepe på? Eller sjal til svigermor? Hvilket garn og mønster? Eller skjerf til en venninne - men har jeg garn til det? Jeg har lyst på et brunt rillestrikksjal, men hvilket, og i hvilket garn? Skal jeg ofre det som var tiltenkt den grå og brune jakka? (Har pakket en stabel med sokkegarn og -mønster. Gir meg selv frist ut dagen på å komme opp med et hyggelig, lettvint og portabelt prosjekt til.)

Tubesokker
Så mens jeg venter på å få bestemt meg, strikker jeg sokker. Tubesokker til August, og tynne, fine ullsokker til meg selv.

 Rare tubesokker etter dropsmønster i Viking Frøya. Får tro de ikke ser fullt så rare ut når de er på. Eller så hviler det en babysokk-forbannelse over meg om dagen.
 
Fine, fine ribbesokkene til meg selv. Har vært innom og kjøpt det siste nøstet deres også. Mønster er Basic Ribbed Socks (Ravelry). Garnet er Rauma Magi. 48 masker på p 2, og helt på grensen til å være for små, 

Men hva skal jeg ha på meg?
Jeg driver kriseutvidelse av feriegarderoben. Årets sommer oppfordret ikke akkurat til storproduksjon av sommerklær, dessuten var jeg jo en smule opptatt med bryllupsforberedelser. Og siden vi om drøyt to døgn befinner oss på Kreta, der værvarselet sier 30 grader og lettskyet, måtte jeg hive meg rundt og fikse litt mer å ha på seg.

Toppen under er laget av en av gubbens gamle t-skjorter. Ser bedre ut på meg enn på arbeidsbordet :)

Verdens kjedeligste t-skjorte har fått tre sirkler tegnet på med tekstiltusj. Skulle helst brukt ordentlig tekstilfarge, men har ikke tid til tørking og stryking og ordning.

Klippet av en solkjole med overdel som ga meg flate pupper (veldig lite stilig) og sydde linning med tvillingnål. Tredde i strikk - vips, så var det et veldig ok skjørt i stedet. Dette har jeg planlagt noe dekor i tambursøm på, men det rekker jeg ikke nå. Neste sommer?En halv bukse...
...er ingen bukse. Men det er i hvert fall en start. Og første forsøk med babyull og eget mønster på strikkemaskinen. Gjorde en feil, så jeg tror den er for smal over baken, men har tenkt å prøve den på en levende modell før jeg retter opp mønsteret og strikker en ny. Ev. mot formodning bare strikker en halvdel til...
Og dett var dett for nå. Vet ikke om jeg klarer å få skrevet noe på ferie, men er i hvert fall tilbake om en uke. Det blir kjempesnodig å være katteløs i en hel uke, men vi har snille mødre som kommer og passer hus og pus, så vi vet i hvert fall at de er i gode hender.

Nevnte jeg forresten at dette var dagen for ultratåkete bilder? Mulig jeg er litt ustø på hånden... Skal bli godt å komme seg av gårde, tror jeg. 

Nå skal jeg prøve å rekke 23-bussen som jeg mistet for en time siden, så jeg kan få tak i mer fiberduk til blomstene jeg ikke orker å spa opp.

Hejdå!

2 comments:

Nina www.fiberandart.no/blog said...

Oi så produktiv og kreativ du er! Det var mange prosjekter samtidig! Likte alt, både sokkene og tekstilene!
God helg,
hilsen Nina

Vibekes lille grønne said...

Så masse aktivitet og prosjekter! Skal se du trenger ferie, så kommer beslutningslysten tilbake! Imponerende fornyelse av garderoben! God tur! :)