6.9.10

Hjelp - virker denne strikkemaskinen? Help - does this knitting machine work?

Jeg har fått låne en strikkemaskin som kanskje virker. Så min jobb er altså å finne ut om den virker, og hvordan. Problemet er at jeg aldri har brukt en strikkemaskin før... Det er en Singer sb150, en 9 mm grovstrikker produsert i Frankrike, sannsynligvis midt på 80-tallet. Og modellen virker å være relativt uvanlig, i hvert fall har jeg ikke funnet noen bruksanvisning eller beskrivelse på nettet. Så nå er tusen-kroners-spørsmålet: Kan noen hjelpe meg? Er dette alle delene? Og hvordan skal man i så fall tre saligheta? Det er ikke noen stang til garnet, og heller ikke noe opplagt sted å tre det inn i sleden. Det er ikke bilde av noen stang eller flere deler på boksen heller, og ikke er det noe sted å feste noe mer så vidt jeg kan se.

Vennligst vent mens jeg gjentar dette på engelsk, i håp om at noen på raveleriet har makan...

A friend of mine has been given an old knitting machine, type Singer sb150, a 9 mm bulky knitter made in France in the mid eighties (?). So now my job is to find out whether it works or not... I am an absolute novice when it comes to knitting machines, and the manual is (of course) missing. Can you help me? At least tell me whether this is all there is to it, og are there bits and pieces missing? There is no rod or any other yarn tension device, but there is non pictured on the box, and there is no obvious place to put it. There is no obvious place to thread the yarn in the carriage, either...  So, how to use this thing? 


Bildet på pappesken
The picture on the box

Alle bitene. Slede og radteller på brettet, samt at radtelleutløseren er montert på sleden. To vekter, to-til-en-nål og reservenåler. Men hva er resten? Og mangler det noe?
All the bits and pieces. Carriage and row counter in place, as well as the thing that sets the row counter off. Two weights, spare needles and a two-to-one-thingie. But what about the rest? And what, if anything, is missing?

Så hvis noen kan hjelpe meg med info, eller aller helst en bruksanvisning, ville jeg blitt veldig lykkelig...

So, I would be very happy if anybody can help... And if I could even get a manual? Forever grateful.

4 comments:

Huset i midten said...

Flinke menneskene på Ravelry og Hobbyboden! Nå har jeg funnet fransk bruksanvisning, og fått bekreftet at alle delene er her. I tillegg en mengde navn maskinen er solgt under, så det skal være mulig å finne mer info!

Thanks to all the wonderful people at Ravelry, I now have a french manual, I know all the pieces are here and I know that the machine has been sold under a lot of different names - and can keep looking for info!

Thanks a lot!

Hilde said...

Hei,

jeg har også denne strikkemaskinen, UTEN bruksanvisning. Så dersom du har funnet ut noe - så lurte jeg på om du kanskje var villig til å dele?

Jeg er ukjent med hvordan dette med blogg og kommentarer og mail virker.. men håper dette "kommer frem" :)

mvh
Hilde

Huset i midten said...

Hei Hilde!
Kommentaren din kom frem - men jeg får ikke kontaktet deg annet enn her - da må du i så fall publisere adressen på profilen du nettopp lagde, eller sende meg en mail, se under Kontakt på profilen min.

Nå har jeg ikke fått tak i annet enn den franske bruksanvisningen, men jeg kan sende deg den, hvis du vil? Det er gode tegninger der, så jeg forsto nok til å bruke maskinen selv om jeg ikke forstår fransk.

Utveksler gjerne erfaringer!

Anonymous said...

hej Linda - jeg har netop købt en strikkemaskine magen til din - jeg kan se at det er længe siden du har efterlyst en brugsanvisning - har du endnu ikke fået en vil jeg gerne scanne min ind ( den er på dansk - svens- hollandsk og finsk ) på computeren - jegkan ikke love at det bliver indenfor en uge men så hurtigt som jeg får tid.

Kirsten

kirsten.nielsen@yahoo.dk