1.9.12

Jeg har vevd - hold deg fast - skjerf!

Her kommer det faktisk omsider et tekstilt innlegg igjen - fortsatt ikke om strikking, men skjerf er det like fullt. Sommerens gjennomgangstema, det der... Denne gangen har jeg vevd tynne, tynne bomullsskjerf som siste prosjekt på Laura-veven, som skal flytte om en drøy uke.


Jeg lagde renning til tre skjerf, og seks meter var definitivt litt i overkant av hva man bør renne på et salongbord med tvinger i kantene... Neste gang skal jeg låne rennebommen hos husflidslaget. Lover.


Skjerfene er vevd i forskjellige farger, og det meste her er rester og garn jeg har fått eller kjøpt på loppemarked. Garnet tilsvarer stort sett omtrent bomull 16/2, for de som er interessert i sånt, med tykkere strikkebomullsgarn av ymse slag i de smale stripene. Det mørkeblå er dobbel "sytråd".

Forskjellig garn krymper ulikt i vask, gitt. Så kantene ble bølgete.

Det er ikke lett å slå jevnt når det skal være så løst og er så tynt, så dette ble et skikkelig treningsprosjekt.


Ujevnhetene synes best på det mørkeblå skjerfet, som også er tynnest. Noe av ujevnhetene forsvant med vask, men langt fra alle... Jeg liker å tro at den nederste og verste delen av skjerfet er starten, og at jeg slo jevnere etter hvert, men jeg er slett ikke sikker.


Men det synes ikke så godt når skjerfet er tullet rundt halsen, så jeg kommer nok til å bruke både det blå og det stripete.


Det grønne er det som er penest vevd, men det kler jeg ikke, så jeg får prøve å finne noen å gi det bort til. Salgskvalitet holder ikke det jeg vever, i hvert fall ikke foreløpig.

Frynsene på det stripete skjerfet er lagd med den nye frynsesnurredingsen jeg kjøpte på Folkemuseet. Snedig! Men ikke så morsomt at jeg gadd å snurre frynser på alle tre.
Og ellers?

Ellers skal jeg bruke helga på å lage mat til den uka jeg skal være borte. Frokostblanding og knekkebrød er i boks, bokstavelig talt, og falafler og pitabrød står på planen. Og så skal jeg lage gjøre et tappert forsøk på å bruke opp en del squash og lage grønnsaksblanding som skal fryses, men den skal ikke være med på tur.

Caruso ligger litt inntil Laura som snart skal flytte. 

Mer pilefletting rekker jeg ikke før jeg drar, men litt peddig kan det jo bli i sola i dag, kanskje? Dessuten vever jeg stoff til en sofapute (ikke skjerf!) på Småen, og tenker hardt på alt jeg skal veve på den nye veven (foreløpig plan: Håndklær. Og skjerf. I hvert fall tolv. Noen av dem bør bli bra nok til å selges, ellers vet dere hva hele familien får til jul i år.)

Vi har ryddet i stua, og Ludde har funnet igjen favorittvinterplassen. 

Eiki-sjalet nærmer seg faktisk ferdig, men jeg rekker nok ikke å både strikke ferdig og blokke det før jeg drar på mandag. Turstrikketøyet blir lappeteppe - jeg har strikket så mange sånne lapper nå at jeg kan strikke dem i søvne, tror jeg. Og med åtte timers flettekursdager i slutten av uka, kan det hende at akkurat det blir tilfelle...

Håper dere har en deilig helg, alle sammen! 

5 comments:

Sisselshverdag said...

De sjerfene ser kjempefine ut :D

Ha en hyggelig helg og kose deg på flettekurs :D

Gleder meg mest til du er tilbake jeg da ;)

Synnøve Olava Gleditsch said...

WOW..., så utrolig flotte skjefene dine ble... :O) Du er utrolig flink til å veve skjerf. Syns absolutt ikke at det gjør noe at de er litt bølgete i kanten..., det gir dem bare mere sjarm.... :O)
Likte veldig gdot de flotte pilkurvene..., kunne godt tenkt meg å bestilt en kurv av deg, hvis du tar imot bestilling.... :O)

Ønsker deg en fin helg og lykke til på kurs! Gleder meg til å se hva du har fått laget!

Klem

Strikketine said...

Hei!
Tusen takk for hyggelig hilsen på bloggen min!
Jeg drømmer om når den tiden kommer, å gå på strikkekafè igjen! Og det vet jeg at den gjør.. Den gang det var èn baby av gangen hadde jeg den med på strikkekafè også, men det er ikke aktuelt nå!
Håper virkelig jeg klarer å få besøkt messen deres den 13.okt! (Selv om det er dagen før barnedåpen!)

Jeg synes skjerfene dine ser veldig fine ut, jeg! Og kurvene også! Mange spennende varianter; løkkurv og fuglemater! Stilig!
Kommer du til å ha noen kurver for salg på den messa tror du? ;-)

Lykke til på kurs da! Håper du får ei lærerik og spennende uke, og at formen står deg bi! ;-)
Hilsen Christine

Helle said...

Herlighet som du fletter! Du kan jo snart starte ditt eget utsalg om du ikke allerede har gjort det, med denne kapasitet og kvalitet?

Utslag kan du vel også snart ha for alle de flott skjerfene du lager. Ser for meg at du har litt håndarbeid over alt når jeg ser hvordan du benytter stuebordet ditt. Må innrømme at jeg har strikketøy, eller "spor" etter dem i mer enn ett rom.

Lykke til på kurs. :)

veveke said...

Tar stadig en titt innom bloggen din.
Koser meg og lar meg inspirere.
Jeg vever selv og har kg-vis av tynt garn liggende. Tror der har vært brukt til å veve sengetøy av i "gamle dager".
Sannelig skal jeg sette opp ei skjerfrenning.
Dine ble stilige!