tag:blogger.com,1999:blog-36109945.post8819344197091259399..comments2023-09-07T16:42:01.049+02:00Comments on Huset i midten: Min egen ostAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/06451201620580344138noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-36109945.post-51210149013452956292014-06-20T20:24:30.484+02:002014-06-20T20:24:30.484+02:00Hei! Vil bare nevne at det du lager her, er cottag...Hei! Vil bare nevne at det du lager her, er cottage cheese, ikke ricotta. Sistnevnte lages av mysen etter produksjon av hard ost, og prosessen har gitt navnet, som betyr "kokt omigjen".<br />Man kan bruke alle slags syrer for å få melken til å skille seg (i myse og kasein), også vanlig eddik, eller for den saks sure melkeprodukter. Men sitronsyre går jo finfint.<br />Hvis du legger den avsilte osteklumpen i press (trykk først mest mulig vann ut av den med hendene), får du den fabelaktige indisk/nepalesiske osten paneer, som er så fast at den kan skjæres i biter og evt. stekes lett i panne. Med paneer kan du lage den berømte retten "palak paneer" - og mye annet. <br />Gurkemeie gir flott gulfarge til paneer!<br />Hilsen Lisen Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-36109945.post-3985753639910689462011-05-12T09:03:10.652+02:002011-05-12T09:03:10.652+02:00Så spennende, sånn ost har jeg ikke sett laget før...Så spennende, sånn ost har jeg ikke sett laget før. Håper det går bra m katten og for en herlig posisjon Mini Mie har til å "passe på" småfugln ,-)karnahttps://www.blogger.com/profile/06348026075061859673noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-36109945.post-15252227626985229942011-05-11T19:15:30.117+02:002011-05-11T19:15:30.117+02:00Så spennende å lage selv:) Håper du tåler det bra:...Så spennende å lage selv:) Håper du tåler det bra:)Anita Tørmoenhttps://www.blogger.com/profile/01566435702395345501noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-36109945.post-30767229296653951352011-05-11T14:37:33.052+02:002011-05-11T14:37:33.052+02:00Forresten: god bedring til stakkars Caruso. Håper ...Forresten: god bedring til stakkars Caruso. Håper veterinærbesøket går bra! :)Vibekes lille ullnehttps://www.blogger.com/profile/01103393667105813050noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-36109945.post-61879287906950971082011-05-11T14:36:15.902+02:002011-05-11T14:36:15.902+02:00Oppfinnsomme mateksperimenter av ymse slag og med ...Oppfinnsomme mateksperimenter av ymse slag og med ymse resultat blir det en del av ja. Moromt når det blir vellykket og frister til gjentagelse.<br /><br />Osteklede eller nøttemelkspose kan bestilles fra Sanabona: http://www.sanabona.no/kjokkenutstyr/81-nottemelkspose<br /><br />Tror de har den på Supernature også. De har både nettbutikk og butikk i Oslo.<br /><br />Jeg har vært med på staudesalg på Botanisk hage. Mye folk og stor stemning. Tror jeg hopper over i år, siden hagen vil være i oppgravd tilstand til uti juli.Vibekes lille ullnehttps://www.blogger.com/profile/01103393667105813050noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-36109945.post-51676364202963940122011-05-11T11:08:08.805+02:002011-05-11T11:08:08.805+02:00Så smart med slike tabletter da.. Men er det virke...Så smart med slike tabletter da.. Men er det virkelig mulig å få det til å bli helt laktosefritt??? Magi i så fall. <br /><br />Osteklede er et lerretsstoff. Gjerne bomull eller lin. ( bomull tåler bedre kokvask..)De skal være helt rene, - helst kokt før bruk. Osteklede er altså bare et ( hvitt) tøystykke som har passe med tråder pr cm til å sile. Du får forresten kjøpt sileduk/ ferdig sydd med hull for opphenging i stativ til saft og sylting( før fikk du kjøpt metervare) nå som er lagd i et blandingsmateriale. Disse kan også brukes. <br /><br />Jeg bruker et bomull/lin kopphåndkle, et slikt blårutete du vet, - det fungerer. Men sant å si tror jeg du greier deg like fint med kaffefilter. Mindre vask og mindre søl..<br />Fordelen med stoff er at du kan vri ut myse til slutt. <br />( jeg har budeiefortid...) <br /><br />Håper det går bra med pusen, og at du kommer deg på strikkekafé neste gang! <br />Ha så fine dager som det bare er mulig!Tingelingelinghttps://www.blogger.com/profile/04160468168465551243noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-36109945.post-25481587697243099212011-05-11T10:57:26.060+02:002011-05-11T10:57:26.060+02:00Osteklede
Jeg er heller ikke sikker på hva det eg...Osteklede<br /><br />Jeg er heller ikke sikker på hva det egentlig er, men jeg bruker et kjøkkenhåndkle, og det funerer storveis. Ikke at jeg faktisk har lagd ost det siste tiåret, men jeg husker da hva jeg gjorde :)Dragenhttps://www.blogger.com/profile/17991315989090495839noreply@blogger.com